Світлана Талан, письменниця з Сєвєродонецька працює над  створенням документального літопису опору мешканців Луганщини у перші тижні повномасштабного вторгнення. Героєм і співучасником створення роману може стати кожен, хто був свідком цих подій.

Наразі літопис має лише «робочі» назви і письменниця займається збором матеріалу, реальних історій людей, які стануть героями книги. Книга буде побудована на документальних свідченнях містян, поєднаних з особистими спогадами авторки.

Мета книги – зафіксувати ті події (протистояння мешканців Луганщини агресії РФ, – ред.) та зберегти для наступних поколінь.

Авторка має в планах якнайбільше охопити усі грані тих подій та закликає земляків долучатися, надсилати свої історії на пошту та у Facebook.

Персонажі у книзі діятимуть під реальними іменами, але окремі люди з міркувань безпеки приховані псевдонімами за власним бажанням. Як пояснює авторка, часто справжніх героїв змушує приховувати свої обличчя страх за літніх батьків та родичів на тимчасово окупованій території.

Більш детально про книгу та сам процес створення літопису читайте в нашому матеріалі «Світлана Талан: Я повинна написати про все, що побачила під час оборони Сєвєродонецька».

 

Завантажити ще...