Відновлення ДніпроГЕС після ракетного обстрілу займе не менше трьох років, повідомляє видання Forbes Ukraine з посиланням на генерального директора «Укрггідроенерго» Ігора Сироту

Згідно з інформацією, після ракетного обстрілу в ніч на 1 червня розбір завалів тривав півтора місяця, і лише 14 липня завершилися роботи з цим етапом відновлення. За словами генерального директора Ігоря Сироти, ДніпроГЕС знаходиться ближче до лінії фронту, і тому є більш вразливою до ракетних атак, які включають ракети типу С-300, Х-101 та Х-69.

Підготовка станції до повернення до попереднього рівня функціонування потребуватиме значних зусиль і ресурсів. Крім того, “Укргідроенерго” готує позови для компенсації збитків внаслідок обстрілу ДніпроГЕС в міжнародні та національні суди, аналогічно до дій щодо Каховської ГЕС.

За останніми даними, всі 10 найбільших гідроелектростанцій України зазнали ракетних атак, а загальна кількість ударів перевищила 120, призводячи до втрат майже 45% генерації електроенергії компанією “Укргідроенерго”.

 

Завантажити ще...