У Грузії розпочалися допити громадян, які взяли участь у військових діях в Україні проти російських військ. За повідомленням Єхо Кавказа , Служба державної безпеки країни почала викликати на допит грузинських добровольців, які брали участь у зазначених бойових діях. Один із таких добровольців, Лаша Чігладзе, який є активістом «Антикорупційного руху», заявив, що його допитали в Тбіліському міському суді. Він став предметом інтересу через свою участь у військових операціях в Україні минулого року і нагородження медаллю за мужність.

За інформацією з владного телеканалу «Імеді», справа, в якій звинувачують Чігладзе, стосується «змови з метою повалення влади та підготовки тероризму». Адвокат Чігладзе вважає ці звинувачення політично мотивованими і заявив, що вони не мають жодного юридичного підґрунтя.

Ще один учасник «Антикорупційного руху», Надим Хмаладзе, також повідомив про своє викликання на допит за статтями, пов’язаними з державним переворотом і тероризмом. Свої плани щодо відповіді на запитання СДБ він планує оголосити пізніше.

Ці дії викликали обурення серед громадських організацій та правозахисників, які вважають це спробою придушити критику і політичну діяльність опозиції в країні.

 

Завантажити ще...