Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере на саміті НАТО у Вашингтоні заявив, що Норвегія виділить 1 мільярд крон (92,69 мільйона доларів) на підтримку протиповітряної оборони України – передає Reuters.

«Українцям потрібно більше протиповітряної оборони, щоб захистити своє населення від російських бомб і ракет», — зазначив прем’єр-міністр Норвегії.

Слід зауважити, що Стере повідомив про виділення коштів через день після того, як Норвегія оголосила, що передасть Україні шість винищувачів F-16 для захисту від російських повітряних атак.

Володимир Зеленський напередодні саміту заявив, що саміт має стати «платформою Patriot» для України, а також очікуються нові безпекові угоди та «потужні кроки від США».

«Українцям необхідно зміцнити протиповітряну оборону, щоб захистити своє населення від російських бомб і ракет», заявив президент України Володимир Зеленський. Він повідомив про виділення додаткових коштів через день після того, як Норвегія оголосила про передачу Україні шести винищувачів F-16 для підтримки у захисті від російських повітряних атак.

Зеленський висловив надію, що надані нові безпекові угоди та «потужні кроки від США» допоможуть Україні зміцнити свої оборонні можливості.

 

Завантажити ще...