В окупованому Сєвєродонецьку досі немає стабільного зв’язку. Люди, які хочуть зв’язатися з родичами на підконтрольній території, змушені виїжджати за межі міста, ризикуючи, що їхні телефони будуть перевірені окупантами на блокпостах.

Про це повідомив керівник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк в етері новинного марафону.

«Те, що стосується нашої громади, то люди, виходячи на зв’язок з рідними та близькими на підконтрольній території, кожного разу ризикують. Враховуючи, що у самому Сєвєродонецьку зв’язку немає, його мають лише привілейовані та наближені до окупаційної влади особи. Тож людям десь потрібно виїжджати з міста на околиці та в села. До того ж телефони перевіряють як у дорослих, так і у дітей, люди знаходяться під постійним тиском», – зазначив він.

Стрюк також підкреслив, що покинути окуповану територію наразі складно. Прямих шляхів на підконтрольну Україні територію немає, виїхати можна лише через територію РФ та європейські країни.

Крім того, він розповів, що житло сєвєродончан примусово відчужується, і у деяких випадках цьому сприяють навіть колишні сусіди мешканців міста. Також на тимчасово окуповані території Луганщини активно приїжджають російські гастарбайтери зі своїми сім’ями.

 

 

 

Завантажити ще...