Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Представництвом ООН Жінки в Україні запускають проєкт з навчання жінок-водійок у сфері автобусних пасажирських перевезень, – повідомляє пресслужба Міністерства.

Сергій Деркач, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, підкреслив, що цей проєкт спрямований на подолання дефіциту кадрів у сфері автобусних перевезень та переконання стереотипів щодо професій жінок. За останніми даними, дефіцит водіїв автобусів в регіонах становить близько 30%, що складає близько шести тисяч співробітників.

Проєкт передбачає безоплатну програму з професійної перепідготовки та перекваліфікації жінок-водійок, що дозволить їм отримати кваліфікаційну картку водія за європейським стандартом. Учасники проєкту також навчатимуться впроваджувати стандарти дотримання прав жінок на робочому місці, зокрема у комунальних підприємствах сфери пасажирського транспорту.

Сабін Фрейзер, Представниця ООН Жінки в Україні, підкреслила важливість цього проєкту для підтримки жінок у виході на ринок праці та забезпечення повної рівності на робочому місці.

Зазначено, що підприємства-учасники проєкту будуть піддаватись моніторингу для забезпечення дотримання прав жінок, а результати цього моніторингу допоможуть розробити рекомендації щодо покращення умов праці для жінок у сфері пасажирського транспорту.

 

Завантажити ще...