Законодавством не передбачено обов`язку особистого відвідування ТЦК та СП для подання заяви та документів на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації. Таке рішення виніс суд у Слов’янську.

01 липня 2024 року Донецький окружний адміністративний суд у м. Слов’янськ під час розгляду справи ухвалив рішення на користь позивача, який звернувся із заявою про визнання протиправною бездіяльності місцевого ТЦК та СП щодо розгляду його заяви про відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Громадянин подав заяву особисто у приміщенні ТЦК 12 березня 2024 року, проте його документи не були розглянуті. У зв’язку з цим 13 березня 2024 року він направив заяву рекомендованим листом із описом вкладеного, який було отримано адресатом 14 березня 2024 року. Незважаючи на наявність усіх необхідних документів, відповідач (ТЦК) не надав жодної відповіді та не розглянув заяву.

Суд встановив, що громадянин надав необхідні документи у встановленій формі для розгляду заяви на відстрочку, а ТЦК допустив протиправну бездіяльність, не розглянувши заяву позивача в належний строк.

«Не передбачено обов`язку особистого відвідування територіального центру комплектування та соціальної підтримки для подання заяви та документів на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації», – зазначено у рішенні суду.

ТЦК та СП зобов’язаний розглянути заяву та надати письмове рішення.

 

Завантажити ще...