В Україні збільшилась тривалість відключень світла через кілька факторів, серед яких масовані обстріли енергетичних об’єктів. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук під час телемарафону.

За її словами, енергетики докладають усіх зусиль для відновлення енергосистеми. Обстріли пошкодили об’єкти системи передачі електроенергії, що вплинуло на загальну ситуацію, створюючи дефіцит. Крім того, наразі триває ремонтна кампанія, спрямована на технічне обслуговування генерувальних потужностей, щоб підготувати їх до осінньо-зимового періоду.

«Це необхідність, щоб зробити зимовий період комфортнішим. Зараз відключення менш відчутні для українців, що дозволяє енергетикам максимально відновити енергосистему після атак», – зазначила Гринчук.

Вона також підкреслила, що ситуація може погіршитися в холодний період, якщо технічні роботи не будуть завершені вчасно. Особливу увагу приділяють обслуговуванню атомних станцій, які забезпечують більше половини потреб країни.

Водночас редставниця міністерства прогнозує, що вже найближчим часом ситуація покращиться за умови, якщо не буде нових обстрілів.

Завантажити ще...