Урядова програма «Власна справа» продовжує підтримувати розвиток малого та середнього бізнесу в Україні, створюючи нові робочі місця. З початку року понад половина з поданих 11 тисяч заяв були схвалені та було створено більше 10 тисяч робочих місць. Найбільше скористались програмою мешканці західних регіонів України.

Як повідомляє Державна служба зайнятості, станом на 11 червня 2024 року, в рамках програми «Власна справа» подано 11 962 заяви, з яких ухвалено 5 029 рішень. Середній розмір фінансової підтримки становив 238,7 тисяч гривень, а загальна сума ухвалених рішень досягла 1,2 мільярда гривень.

Ця програма вже створила 10,2 тисяч нових робочих місць, що є значним внеском у економічний розвиток країни. Більшість ухвалених рішень – 89% – стосувалися сум до 250 тисяч гривень. При цьому 86% фінансової підтримки отримали фізичні особи-підприємці, 11% – юридичні особи, і лише 3% – фізичні особи.

Основними видами діяльності, які отримали підтримку в рамках програми, стали оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспорту і мотоциклів, тимчасове розміщування та організація харчування, а також переробна промисловість.

Топ-7 регіонів, які найбільше скористалися програмою «Власна справа», включають Львівську (лідер серед регіонів із показником у 12%), Івано-Франківську, Рівненську, Житомирську, Чернівецьку, Київську області та місто Київ.

Програма «Власна справа» продовжує сприяти розвитку малого та середнього бізнесу в Україні, забезпечуючи фінансову підтримку та створюючи нові робочі місця, що є важливим кроком до економічного зростання та стабільності країни.

За урядовою програмою «Власна справа» в Україні створено понад 10 тисяч нових робочих місць

 

 

Завантажити ще...