Завдяки доказовій базі СБУ тривалий термін за ґратами за пособництво агресору заочно отримав  ексзаступник начальника Міловської філії ДП «Луганський облавтодор».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях – м. Сєвєродонецьк. 

Задокументовано, що очільник структурного підрозділу держпідприємства не виконав наказ керівництва про зупинення господарської діяльності, консервацію техніки та недопущення її використання загарбниками. Він залишився в окупації та перейшов на бік ворога.

У квітні 2022 р. рашисти призначили його начальником «філії «Міловський райавтодор «дуп лнр Луганський автодор». Зловмисник провів на підприємстві інвентаризацію, передав активи окупаційній адміністрації «лнр» та продовжив керувати транспортним підприємством в інтересах окупантів.

Суд визнав його винним у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України) та заочно засудив до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі правопорушник  перебуває у розшуку. Початок відбування покарання обчислюватиметься з дати  затримання.

Розслідування проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у взаємодії з УСБУ у Закарпатській області за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Завантажити ще...