13 вересня в результаті чергового обміну полоненими з російського полону повернулися 49 українців, серед яких військовослужбовці та цивільні. Серед звільнених — 28-річна Марина Міщенко, військова медикиня з Кремінної, – повідомляє Кремінська міська рада.

Марина провела понад 2,5 роки в полоні, перебуваючи разом з іншими жінками, включно з дівчатами з батальйону «Азов».

Марина потрапила в полон у березні 2022 року під час виконання службових обов’язків у медичному пункті на Донецькому напрямку, який був захоплений російськими військовими. До служби в армії вона працювала за фахом, закінчивши Кремінське медичне училище у 2015 році.

«Ми дуже чекали цього звільнення. Кожного разу при обміні нас кудись вивозили, ховали, потім знову повертали, казали, що нас серед полонених немає. Я вже думала, що і цього разу нас сховають, але ми опинилися вдома! Тепер очікуємо, коли звільнять наших хлопців», – поділилася своїми переживаннями медикиня.

Наразі Марина перебуває у реабілітаційному центрі, де проходить відновлення після тривалого утримання. Російські війська досі незаконно утримують близько 400 українських жінок, більшість із яких є цивільними.

 

З російського полону звільнено військову медикиню з Кремінної
Завантажити ще...