У рамках японсько-камбоджійської ініціативи з розмінування (Japan Cambodia Landmine Initiative) Японія надасть повноцінну допомогу для гуманітарного розмінування в Україні.

Про це у суботу заявила глава МЗС Японії Йоко Камікава під час візиту до Пномпеня (Камбоджа), передає Укрінформ із посиланням на The Washington Post. За її словами, цей крок стане частиною значного допомоги Японії у зусиллях з розмінування на території України.

Під час свого візиту Йоко Камікава підкреслила значення співпраці між Японією та Камбоджею в справі розмінування, відзначивши, що Камбоджа є світовим лідером у цій галузі. Японська сторона планує також навчати український персонал управляти новим обладнанням.

В 2022 році Камбоджа почала тренувати українських саперів, реагуючи на кризу з мінами, спричинену російським вторгненням. Неурядова організація Landmine Monitor вже оцінила Україну як одну з країн з найвищим рівнем мінного забруднення у світі.

Заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий висловив вдячність Японії за підтримку та підкреслив, що українська територія залишається потенційно замінованою на площі 144 тисяч квадратних кілометрів.

 

Завантажити ще...