Винищувачі F-16 мають прибути до України вже за кілька тижнів, але скоріш за все працюватимуть для посилення ППО в тилу.

Про це повідомляє The Washington Post.

За даними видання, перші літаки будуть використовуватися для збивання ракет, безпілотників і ворожої авіації, а не для ударів по сухопутним військам РФ.

Українські та західні офіційні особи попереджають, що невелика кількість літаків і велика кількість російських ППО можуть обмежити їхню ефективність на полі бою. Перші F-16, ймовірно, не підлітатимуть близько до фронту, що ускладнює стримування російської авіації.

Україна отримає не більше однієї ескадрильї, близько 20 літаків, і лише шість пілотів завершать навчання цього літа через обмежену кількість місць у програмі. Захист винищувачів на землі теж викликає занепокоєння, оскільки всі українські аеродроми знаходяться в межах досяжності російських ракет.

Раніше, посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що F-16 будуть задіяні на полі бою вже цього року, і українська дипломатія в США працює над збільшенням кількості підготовлених пілотів і персоналу.

 

Завантажити ще...