Цивільне населення на ТОТ України продовжує жити в складних умовах. Люди стикаються з проблемами підготовки до зими, зокрема відсутністю опалення. Жителі міст, таких як Сіверськодонецьк, змушені встановлювати буржуйки та використовувати електрообігрівачі.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Очільник ОВА розповів, що вони тримають постійний контакт з людьми, які перебувають на тимчасово окупованих територіях і підтримують Україну.

“Ми намагаємось менше розголошувати, як ми спілкуємось. Дійсно є засоби зв’язку, але ворог також це моніторить повністю і починає вишукувати людей, які спілкуються як з своїми родичами, які перебувають на території України, так і з владою. Тому що дійсно дуже великий зараз контроль вони посилили”, – каже Артем Лисогор.

Він також зазначив, що люди мають проблеми з підготовкою до зимового періоду, незважаючи на доповідь окупантів, що на 95-98% окупована у 2022-му році територія готова до опалювального сезону та забезпечена електрикою. Мешканці шукають запаси вугілля та деревини, встановлюють буржуйки в багатоповерхівках, щоб просто перезимувати.

Наприклад, у Сіверськодонецьку більшість людей, у яких були родичі або знайомі з уцілілими хатами, переїжджають туди. Тобто вони будь-якими засобами намагаються підготуватися до зими завдяки електричному опаленню, тому що в деяких районах провели світло.

Нагадаємо, раніше повідомили, що люди, які проживають у старих районах Сіверськодонецька на тимчасово окупованій Луганщині, зустрінуть вже третю зиму без опалення.

 

 

 

 

Завантажити ще...