Суд скасував постанову ТЦК та СП  про накладення на чоловіка штрафу, оскільки законодавством встановлено заборону на зміну місця проживання без дозволу керівника ТЦК та СП, а не заборону на пересування територією України, повідомляє «Фарватер.Схід».

Шевченківський районний суд м.Чернівці розглянув звернення львів’янина, якого під час поїздки на лікування до цього міста зустріли представники Чернівецького ТЦК та СП. Вони виписали чоловіку штраф за порушення правил військового обліку за те, що він полишив місце проживання без дозволу очільника ТЦК за місцем реєстрації.

Суд ухвалив рішення скасувати накладений штраф за ч. 2 ст.210-1 КУпАП, бо чоловік не змінював місце проживання. Відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» місцем проживання є житло, в якому особа постійно проживає, а заявник не змінював своє місце реєстрації. Суд надав пояснення, що «законодавством встановлено заборону на зміну місця проживання без дозволу керівника уповноваженого ТЦК , а не заборону на пересування територією України».

 

Завантажити ще...