Добре відомий луганчанам учасник проросійського угруповання «Луганська гвардія» Герман Прокопів знаходиться у полоні ЗСУ. Ідентифікувати його особу вдалося завдяки опублікованим в соціальних мережах матеріалах, передає «Фарватер.Схід».

Герман Прокопів (справжнє ім’я при народженні – Лі Ван Чоль) став одним із найактивніших учасників проросійських мітингів та захопленнях адміністративних будівель а Луганську у 2014 році. Прокопів також неодноразово погрожував активістам Луганського Євромайдана, усіляко намагався залякувати та хизувався травматичною зброєю. За неперевіреною інформацією від джерел в окупованому Луганську, бойовик брав участь у пограбуваннях декількох підприємств, керівництво яких відмовилося підтримати так звану «владу» – Валерія Болотова та його банду.

Відомий луганський колаборант та бойовик потрапив у полон

«Представляємо вам ще одного луганського сепаратиста – Герман Прокопів. Широку популярність у Луганську він отримав на початку 2014 року, коли на противагу Громадському сектору Євромайдану було створено організацію «Луганська гвардія». Герман представляв бойове крило цієї організації. Був активним учасником та організатором різних провокацій на мітингах Євромайдану. Брав участь у захопленні Луганської ОДА. Поставив російські триколори на будівлі та пам’ятники Луганська», – ось так про Прокопіва йдеться на сайті «Миротворець».

Вже після 2015 року та розформування «Луганської гвардії» Герман Прокопів не був медійною фігурою, але це не врятувало його від ідентифікації після потрапляння у полон у 2024-му. На опублікованому бійцями ЗСУ відео три затриманих бойовика названі як неідентифіковані, але вочевидь один із них – саме Прокопів.

Відомий луганський колаборант та бойовик потрапив у полон

Раніше ми писали про «Триколори в Луганську-2014: «Фарватер.Схід» установив імена причетних росіян», де одним із фігурантів був саме Герман Прокопів.

Наразі подальша доля зрадника та бойовика лишається невідомою.

 

Завантажити ще...