Станом на вечір 29 червня 2024 року по всій лінії фронту відбулося 78 бойових зіткнень. Найгарячіше зараз на Покровському напрямку, де активно намагаються витіснити українські підрозділи з зайнятих позицій. Противник використовує авіацію, скинувши 37 керованих авіабомб за поточну добу.

Як повідомляють у Генштабі ЗСУ, від артилерійських обстрілів з території РФ страждають прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку сталося вісім бойових зіткнень у районі Вовчанська, де ворог зазнав втрат. На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили три атаки, дві досі тривають біля Стельмахівки та Синьківки.

На Лиманському напрямку активізувалися бойові дії, загальна кількість зіткнень зросла до шести, бої точаться у чотирьох локаціях неподалік Торського і Невського. На Краматорському напрямку російські війська намагаються просунутись у районах Часового Яру і Калинівки, шість із восьми боєзіткнень ще тривають.

На Торецькому напрямку кількість штурмів зросла до восьми, ворог атакує в районах Торецька, Північного, Південного та Нью-Йорка. Торецьк зазнав авіаударів.

На Покровському напрямку Сили оборони відбили 12 штурмових дій окупантів, ще десять боєзіткнень тривають. Ворог зазнає втрат у районах Яснобродівки, Воздвиженки, Новоолександрівки, Прогреса та Новоселівки Першої.

На Курахівському напрямку відбито шість атак поблизу Костянтинівки і Парасковіївки. На Времіївському напрямку окупанти намагалися вклинитися в оборону поблизу Водяного і Урожайного, два боєзіткнення ще тривають. На Придніпровському напрямку три штурмові дії ворога успіху не мали, втрат позицій на лівобережжі Дніпра не допущено.

На інших напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

 

 

Завантажити ще...