Від початку дня ворог нарощує темпи наступальних та штурмових дій, шукає шляхи аби вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів.

Про це повідомляє Генштаб у денному зведенні.

Зазначають, що ворог концентрує свої зусилля на Покровському напрямку. «Наші захисники дають гідну відсіч окупантам, нищать особовий склад і техніку».

Прикордонні райони Сумської та Чернігівської областей знову обстрілюються з території РФ. Постраждали населені пункти Блешня, Павлівка, Велика Писарівка, Ходине та Юнаківка.

На Харківському напрямку ворог атакував чотири рази в районі Вовчанська. Два штурми відбито, два тривають. Авіація РФ скинула 29 КАБів на наші позиції та населені пункти, включаючи Глибоке, Вовчанськ, Вовчанські хутори та Липці.

На Куп’янському напрямку тривають бої поблизу Стельмахівки та Берестового. Захисники відбили дві атаки біля Піщаного та Синьківки. Ворог завдав удару неподалік Табаївки.

На Лиманському напрямку ворог здійснив п’ять спроб просунутись вперед біля Копанок, Макіївки та у Серебрянському лісі. Бої тривають у двох локаціях.

На Торецькому напрямку тривають спроби агресора потіснити наші позиції біля Торецька та Нью-Йорка, підтримані ударами авіації.

Найбільшу активність ворог проявляє на Покровському напрямку, здійснивши 31 атаку. Головні зусилля зосереджені біля Новоолександрівки, Сокола та Карлівки. Відбито 13 атак, ще 18 тривають.

На інших напрямках обстановка без змін.

Завантажити ще...