В Україну вдалося повернути ще 13 дітей, яких війна розлучила з батьками чи законними опікунами. Семеро з них приїхали на підконтрольну Уряду територію із ТОТ. Інші шестеро – повернуті в межах реалізації затвердженого плану дій Президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

Омбудсман наголосив, що Україна готова до повернення всіх дітей і надаватиме базову гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну допомогу. А правоохоронці зафіксують усі злочини росіян, свідками чи жертвами яких стали наші діти.

«Хтось із повернутих нині дітей втратив батьків, когось – батьки хотіли повернути самотужки, однак цього не дала зробити РФ, хтось — мріяв, що виїде до рідних. І ця мрія здійснилася», – резюмував пан Лубінець.

Також омбудсман нагадав, якщо ваша дитина зникла, і ви як законний її представник не знаєте її місця перебування — обов’язково повідомте про цей факт Національну поліцію України за номером 102. Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували до РФ, чи вона перебуває на ТОТ, то окрім поліції варто повідомити й Офіс Омбудсмана.

Гаряча лінія 0 800 50 17 20 — у межах України, 044 299 74 08 — для дзвінків з-за кордону, електронна адреса — [email protected]

Завантажити ще...