Мінсоцполітики разом з ГО «Центр відповідальної гри» розробили єдиний державний стандарт щодо надання соціальних послуг громадянам із ігровою залежністю, зокрема – протокол лікування

Про це поінформували розробники Державного стандарту соціальної послуги соціально-психологічної реабілітації осіб із ігровою залежністю на круглому столі в Укрінформі.

За словами Ольги Ісаєвої, юристки та керівниці Громадської організації в сфері охорони здоров’я, в Україні наразі активно розробляється протокол лікування для ігрозалежних осіб, а також готується впровадження соціальних послуг для цієї категорії населення.

«У результаті першого всеукраїнського дослідження у сфері ігрової залежності під егідою Міністерства охорони здоров’я ми розробили протокол лікування ігрової залежності. Наразі очікуємо затвердження цього документа найближчим часом. Активно взаємодіємо з Міністерством соціальної політики та Національною сервісною службою щодо впровадження соціальних послуг для людей із ризиком ігрової залежності», – зазначила вона.

Основним нормативним актом, що буде регулювати заходи для ігрозалежних осіб та їхніх сімей, стане державний стандарт. Його метою є реабілітація, повернення до повноцінного життя та запобігання виникненню рецидивів.

На заході також наголосили на тому, що Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно визнала пристрасть до ігор психічним розладом, а ігровий розлад вже включено до міжнародного стандарту класифікації хвороб.

 

Завантажити ще...