Українські розробники ударних безпілотників спільно з військовими успішно випробували багаторазовий FPV-дрон із протипіхотним гранатометом. Відео випробувань оприлюднив український виробник дронів Wild Hornets, повідомляє видання Мілітарний.

Підрозділ безпілотних ударних систем «Булава» президентської бригади імені Богдана Хмельницького провів успішні вогневі тестування дрону Queen Hornet, оснащеного ручним протипіхотним гранатометом Bulspike-AP.

Новий дрон здатний працювати по цілях на відстані більше 5 кілометрів, що відкриває нові можливості для військових. Як зазначили розробники, дрон Queen Hornet має вантажопідйомність до 9,5 кг, що дозволяє нести два 4-кілограмові гранатомети одночасно. Дрон може бути використаний не тільки для ударних цілей, але і як бомбардувальник, камікадзе, транспортний засіб, носій інших дронів або ретранслятор зв’язку.

На фронті вже діє понад сотня таких безпілотників, а ще стільки ж перебувають у процесі виробництва. Щомісяця їхня кількість зростатиме. Важливо, що дрон складається на 65% з українських комплектуючих, зокрема, української електроніки, розробленої під час війни.

 

Завантажити ще...