Поблизу Ірпеня завершено будівництво першого в Україні житлового будинку, створеного за допомогою українського 3D-принтера компанії 3D UTU, – повідомляє пресслужба Метінвест.

Цей будинок став новим домом для родини Березових, яка втратила свою домівку та батька сім’ї через війну. Зазначається, що проєкт реалізовано завдяки ініціативі «Об’єднані заради допомоги» БФ «Обійми нації»

Група Метінвест надала безкоштовно понад 20 тонн продукції зі своїх складів, що стало основою для фундаменту, стін і перекриття будинку. У 2022 році сім’я Березових пережила подвійний удар – голова родини Ярослав Березов загинув у боях під Бахмутом, а їхній будинок був знищений російськими військами під час окупації Ірпеня.

«Новий будинок родини Березових збудований на місці зруйнованого ворогом. Це – не просто споруда, а символ надії на нове життя, якого ця родина справді заслуговує. Ще символічніше те, що перед здачею будинку, два тижні тому, в їхній родині сталася щаслива подія – народився новий маленький українець!» – зазначила Інна Фурман, СЕО 3D UTU та очільниця БФ «Обійми нації».

Будинок площею 130 м² був надрукований за 58 мотогодин з використанням 72 тонн спеціальної цементно-піщаної суміші швидкого застигання.

Олег Давиденко, директор департаменту корпоративних комунікацій Метінвесту, зазначив: «Ми тісно пов’язані з ЗСУ, займаючись виробництвом обладнання для фронту та будівництвом фортифікацій. Отримавши запит на надання металу для будівництва будинку на 3D-принтері для родини полеглого солдата, ми без вагань надали всю необхідну продукцію. Це тестовий проект будівництва майбутнього, який, я впевнений, стане популярним в Україні поряд із сталевим будівництвом. Ми готові постачати сталь для відновлення України в необхідних обсягах.»

 

Завантажити ще...