З 18 вересня в Україні почне функціонувати система єДозвіл. Першою послугою, доступною для бізнесу, стане реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам охорони праці.

Про це повідомила перша віцепрем’єрка і Міністерка економіки Юлія Свириденко. Раніше декларацію потрібно було реєструвати в територіальному центрі Держпраці, що займало до п’яти днів. Тепер бізнес зможе подати її через портал Дія в один клік.

Система автоматично перевірятиме заповненість інформації і не допускатиме помилок. Минулого року було подано понад 13 тисяч декларацій, і нова система спростить цей процес, усуваючи потребу повторного подання документів.

У жовтні 2024 року до системи єДозвіл буде додана нова послуга — висновок Мінекономіки про подовження граничного строку розрахунків за експортно-імпортними операціями. Ця послуга також буде доступна через портал Дія.

Міністерство економіки планує повну цифровізацію всіх дозволів і ліцензій, з метою зменшення часу обробки заявок до одного робочого дня.

 

Завантажити ще...