Держенергонагляд запроваджує ретельну перевірку розподілу електроенергії в регіонах та використання графіків планових відключень по годинах, – повідомляє пресслужба відомства.

Голова відомства Руслан Слободян оголосив про це, наголошуючи на існуючих підозрах щодо можливих недоліків у застосуванні цих графіків деякими операторами системи розподілу або обленерго.

«Ми маємо обґрунтовані підозри, що деякі обленерго не завжди коректно застосовували графіки планових відключень. Ми проведемо ретельну перевірку», – зазначив він.

За словами Слободяна, найбільше скарг стосується Дніпропетровської області, тому перевірка розпочнеться саме з неї, після чого охопить ще 5-6 інших регіонів. Він також визначив, що порушення графіків можуть виникати через необхідність стабілізаційних відключень під час аварійних ситуацій, спричинених, зокрема, надмірною спекою.

Раніше було оголошено про наміри оновлення списку об’єктів, які не підлягають відключенню від електромережі, але рішення уряду щодо цього поки що не ухвалено.

 

Завантажити ще...