За вказівкою кремлівських кураторів окупаційні адміністрації Луганщини створили ряд «Експертних рад з питань гармонізації міжнаціональних і етно-конфесіональних відносин», в тому числі і на Старобільщині, – повідомляють окупаційні ЗМІ. У складі «рад» сумнозвісні колаборанти.

Утворені «ради» ставлять собі на меті організацію ефективної роботи щодо зміцнення та підтримки міжнаціональної та етноконфесійної єдності та недопущення поширення екстремістських та терористичних ідеологій на «ввірених» їм кремлем територіях. Питаннями етносу окупованої Старобільщини опікуватимуться в тому числі колаборанти, давно відомі як місцевим мешканцям так і силовим структурам.

 

В окупованому Старобільську питання етносу під «експертним» контролем колаборантів

Серед «експертних» контролерів В’ячеслав Биков – зрадник України, який після початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію України свідомо порушив лікарську клятву та перейшов на бік окупантів. За наявною інформацією нинішній запобіжник екстремістських ідеологій Биков ще з 2022 року працює на користь росіян – присвоїв печатки, установчі документи та “очолив” Старобільську лікарню під рашистським прапором.

Ще один контролер етнічних відносин в Старобільську – Сергій Світличний. За інформацією з бази російських пропагандистів та поплічників окупаційного режиму, після приходу російських окупаційних військ до Луганської області та вчинення зради отримав посаду головного спеціаліста відділу культури, молоді та спорту” в т.зв. “Старобільської районної адміністрації ЛНР”. Натепер за інформацією з окупаційних джерел Світличний очолює районний Будинок культури імені Тараса Шевченка.

 

Завантажити ще...