Укрзалізниця ініціювала важливі зміни до правил перевезення тварин, враховуючи відгуки пасажирів, досвід партнерів, експертів UAnimals, юристів та колег з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Про це повідомила пресслужба компанії.

Про це повідомили в УЗ.

Ключові зміни після затвердження нових правил:

  • Переноски: Виключено вимогу «жорстка конструкція» для переносок. Тепер підійдуть сучасні рюкзаки для тварин із водонепроникним абсорбуючим дном.
  • Малі тварини: Тваринам до 45 см у холці дозволять тимчасове перебування без переноски для активності чи сну на полиці купе.
  • Великі собаки: Для собак від 45 см дозволять проїзд у вагонах СВ та РІЦ за повного викупу купе.
  • Інтерсіті+: Великі собаки зможуть подорожувати в Інтерсіті+ за умови викупу всіх місць у ряду.
  • Службові собаки: Будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть безкоштовно їхати в усіх типах вагонів із намордником та повідком.

Укрзалізниця також планує забезпечувати альтернативні місця для пасажирів, які мають алергію або відчувають дискомфорт від сусідства з твариною. Спільно з UAnimals буде проведена соціальна кампанія, щоб закликати пасажирів без тварин до людянішого ставлення до пасажирів із тваринами, адже для багатьох із нас тварина є членом сім’ї.

Перед затвердженням Державною регуляторною службою України проєкт наказу буде винесено на суспільне обговорення для врахування інтересів всіх пасажирів і забезпечення їх комфорту.

 

Завантажити ще...