Європейський Союз підтримує Україну у впровадженні стратегічних інфраструктурних проєктів через програму «Механізм Сполучення Європи» (CEF), – повідомляє пресслужба УЗ.

Нещодавно схвалений Координаційним Комітетом програми, проєкт інтеграції залізничної системи України в транспортну мережу ЄС отримає загальний бюджет 85,91 млн євро, з яких «Укрзалізниці» виділено 42,95 млн євро.

Проєкт передбачає:

  • проєктування реконструкції споруд залізниці з впровадженням колії 1435 мм на ділянці Чоп – Львів;
  • реконструкцію з будівництвом колії 1435 мм та електрифікацією на ділянці Львів — Чернівці — Вадул-Сірет — Держкордон;
  • розробку стратегії реконструкції Львівського залізничного вузла з урахуванням розширення мережі колії 1435 мм в межах транс’європейської транспортної мережі (TEN-T) на території України;
  • проєктування та будівництво колії 1435 мм з електрифікацією на ділянці Павлове-2 / Матьовце – Ужгород;
  • електрифікацію колії 1435 мм на ділянці Чоп – Ужгород.

Крім цього, передбачено витрати на експертизу відповідності вимогам TSI для вищезазначених проєктів, а також для ділянок Ковель – Ягодин – Держкордон та Медика/Мостиська ІІ – Львів (Скнилів).

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко наголосив: «Україна продовжує свій євроінтеграційний шлях та має системну підтримку з боку ЄС. Так, CEF другий рік поспіль виділяє кошти на реалізацію стратегічних інфраструктурних проєктів, які будуть спрямовані на розбудову євроколії на території України, завдяки чому зможемо відкривати нові пасажирські маршрути та нарощувати транзитний потенціал України».

 

Завантажити ще...