«Укроборонпром» оголосив про відкриття свого офіційного представництва в Вашингтоні, що стало стратегічним кроком для української оборонної промисловості – передає Укрінформ.

Ця ініціатива, яку підтримав міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин, відзначається як важливий крок у розвитку партнерства з західними індустріями.

Міністр Олександр Камишин підкреслив, що відкриття офісу в Вашингтоні є частиною послідовної стратегії розвитку партнерства зі Заходом та залучення нових інвестицій у вітчизняний оборонний сектор. Він також нагадав про значущі кроки, здійснені з моменту проведення Форуму, зокрема запуск низки спільних українсько-американських проєктів залученням як приватного, так і державного секторів.

Голова наглядової ради “Укроборонпрому”, Давід Ломджарія, у свою чергу, підкреслив критичну важливість наявності української оборонної індустрії в Сполучених Штатах, враховуючи вже налагоджені партнерські відносини з провідними американськими компаніями у цій сфері. Він визначив основні завдання новоствореного офісу, серед яких поглиблення взаємодії між українськими та американськими компаніями оборонного сектору, розробка нових спільних проєктів, покращення двосторонніх комунікацій та залучення інвестицій в українське виробництво. Також він підкреслив важливість інтеграції української промисловості в міжнародний індустріальний комплекс та ланцюг поставок США.

 

Завантажити ще...