Мешканці окупованої Луганщини протягом останнього року працюють вахтовим методом на будівництві російського заводу «Арктик СПГ-2» на Гиданському півострові на півночі Росії. Цю інформацію журналісти «Фарватер.Схід» отримали з власних джерел на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

«На окупованих територіях складно знайти нормальну роботу. Тому чоловіки з прикордонних районів Луганщини їдуть на заробітки до Росії. У нас багато газовиків їздили туди до 2014 року, потім це стало складніше. З початку 2023 року новопсковці знову беруть участь у російських газотранспортних проєктах», – розповів співрозмовник редакції “Фарватер.Схід”.

Через північ Луганської області дійсно ще з радянських часів проходить низка магістральних газопроводів міжнародного значення. З найбільшої на сході України компресорної станції «Новопсков» розпочинається частина експортного газопроводу «Союз». Звідси й велика кількість спеціалістів-газовиків – від інженерів до слюсарів і монтажників.

Наш співрозмовник підтвердив, що роботи на будівництві «Арктик СПГ-2» у 2024 році тривають, а іноземні судна регулярно постачають обладнання та комплектуючі з інших країн.

Більш детально про про це читайте у нашому матеріалі «Луганці будують санкційний завод у Арктиці. Як Китай із партнерами порушують санкції проти РФ».

 

Завантажити ще...