Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив про запуск у серійне виробництво робота, здатного одночасно транспортувати двох поранених.

Про це Федоров повідомив у своєму Telegram-каналі. Робота Ratel H розробили учасники оборонного кластера Brave1, призначеного для евакуації поранених з поля бою. Він може перевозити понад 400 кг живого вантажу, що дозволяє транспортувати декількох людей одночасно.

Ratel H здатний долати складний рельєф, працює тихо, що робить його непомітним для ворога. Він оснащений нічними камерами, що дозволяють ефективно виконувати завдання в умовах низької видимості та вночі.

«Цей робот використовується для різних завдань. На нього можна встановити РЕБ, мобільний пункт спостереження, бойовий модуль або розмінувальну установку. Комплекс оснащений супутниковим зв’язком, що дозволяє оператору керувати ним на великій дистанції», – зазначив Федоров.

Ratel H вже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Військові, які використовують його, дають позитивні відгуки.

«Технології – наша асиметрична відповідь ворогу. Чим більше їх на фронті, тим менше противників», – підсумував міністр.

 

Український супер-робот для евакуації поранених запущений у виробництво
Фото з Telegram-каналу Федорова

 

 

Завантажити ще...