Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова провела зустріч з генерал-лейтенантом армії США Мері Крюгер Ізаґірре та бригадним генералом армії США Ендрю Лендерсом, в рамках якої були досягнуті домовленості щодо співпраці у сфері військової медицини.– повідомляє Урядовий портал.

Калмикова підкреслила, що сторони домовилися про розвиток євроатлантичної взаємодії у цій галузі, зокрема, планують проводити спільні навчання та дослідження.

««Під час надзвичайно продуктивної зустрічі порушувалися питання проведення спільних навчань та досліджень, а також обміну досвідом з американськими лікарями за найактуальнішими напрямками військової медицини»», – розповіла Наталія Калмикова. Вона також наголосила на планах щодо підготовки тренерів для інструкторів з тактичної медицини та впровадження навчальної програми CLS в Збройних силах України.

Крім того, обговорювалася можливість відкриття курсів ATLS для військових лікарів та питання продовження навчань для хірургічних команд ASSET. Зустріч також включила плани щодо спільного підходу до боротьби з внутрішньолікарняними інфекціями та антибіотикорезистентністю.

«Дякую партнерам за співпрацю, підтримку та взаєморозуміння. Попереду дуже багато важливих та масштабних проектів. Ці домовленості сприятимуть посиленню співпраці між Україною та США у сфері військової медицини, підвищенню кваліфікації українських військових медиків та покращенню медичного забезпечення Збройних сил України», – підкреслила Наталія Калмикова.

 

Завантажити ще...