Україна вжила низку заходів для поповнення людських ресурсів у Збройних силах, однак затримки та недостатність західної військової допомоги продовжують обмежувати її здатність створювати ефективні бойові підрозділи. Такі дані наведені у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ISW відзначає, що Україна намагається протидіяти браку артилерійських боєприпасів, використовуючи безпілотники FPV для стримування атак російських сил. Однак ці дрони не здатні повністю замінити потребу в артилерії та традиційних видах бойових дій.

Також Україна працює над збільшенням внутрішнього виробництва 155-мм артилерійських снарядів і бронетехніки, але в умовах війни ці галузі доводиться розвивати з нуля. Незважаючи на всі зусилля, країна не має можливості виробляти готові танки.

ISW підкреслює, що західні союзники, такі як США, могли б значно допомогти, надавши більше механізованої техніки, зокрема бронетранспортери M113, бойові машини піхоти Bradley та основні бойові танки. За приклад наводиться 155-та піхотна бригада України, яка була модернізована після отримання танків Leopard.

Раніше президент Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN 13 вересня заявив, що Україні потрібно 14 нових бригад, але країна наразі не змогла оснастити навіть чотири з них через повільне постачання західної допомоги. Техніка, а не жива сила, залишається основною проблемою для українських оборонних сил, що призводить до втрат у лавах ЗСУ.

 

Завантажити ще...