Україна продовжує зміцнювати свою оборонну авіацію, і вже до кінця цього року очікується ще одна партія винищувачів F-16 від Данії. Про це повідомив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен. Точна дата та кількість літаків у новій партії не розголошуються з міркувань оперативної безпеки.

Міністр нагадав, що перший винищувач F-16 було передано Україні в серпні, а загалом Данія зобов’язалася надати 19 таких бойових літаків. За його словами, ще один винищувач буде передано Україні у другій половині 2024 року.

Ця допомога є частиною ширшої міжнародної підтримки, спрямованої на зміцнення обороноздатності України у війні проти російської агресії. Винищувачі F-16, які мають бути поставлені Україні, допоможуть посилити українську авіацію та підвищити ефективність операцій повітряної підтримки на полі бою.

Данія, як і Нідерланди, стала однією з перших країн, яка підтвердила передачу Україні винищувачів F-16, що є важливим кроком у забезпеченні України сучасними засобами ведення повітряних боїв.

 

Завантажити ще...