Україна в останні місяці активно нарощує морський експорт через порти Одеської області.

Про це заявив народний депутат Олексій Леонов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його виступ в ефірі національного телемарафону.

Національний депутат Олексій Леонов повідомив про зростання морського експорту України через порти Одеської області в останні місяці. За його словами, до кінця березня 2024 року морським шляхом було відправлено 1 140 суден, які доставили українську продукцію до 40 країн світу. Загалом за перше півріччя цього року 6 портів Одеського регіону обробили 52,7 мільйони тонн вантажів, що значно перевищує аналогічний показник минулого року – 31,3 мільйона тонн.

За даними Леонова, понад 63,5% експортних вантажів становить аграрна продукція, а близько 36% – продукція інших галузей, зокрема гірничо-металургійного комплексу. Він підкреслив важливість зернового коридору, який забезпечує можливість експортувати продукцію українського ГМК.

Леонов також наголосив, що порти Великої Одеси відіграють ключову роль у збереженні економічної стійкості України, експортуючи через Чорноморський, Південний та Одеський порти 75% аграрної продукції та загалом 80% всієї експортної продукції вітчизняних виробників.

Згідно даних, експорт зернових у 2023 році досягнув показника у 772 мільйони доларів.

“Одеса не лише чинить героїчний опір ворогу на суші та на морі – Одеса зміцнює економічну стійкість нашої держави, збільшує її оборонні можливості”, – зауважив Леонов.

 

Завантажити ще...