У законопроєкт про економічне бронювання планують внести категорію «економічної мобілізації», що дозволить бізнесу бронювати працівників, надаючи безплатні послуги військовим. Про це повідомила пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Народний депутат і голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха повідомив, що ухвалення цього закону є критично важливим для держави під час воєнного стану, і його підтримує бізнес.

«Ми маємо звернення від всіх найбільших бізнес-асоціацій, зокрема від Європейської асоціації, Спілки українських підприємців, які підтримують цей проєкт закону. Без регулювання системи бронювання економічний блок буде вкрай неефективним», – зазначив Наталуха.

Нардеп також розповів про концепцію «економічної мобілізації», яку хочуть впровадити в законопроєкт. Це дозволить компаніям, які не мають фінансової можливості сплатити за бронювання працівників, надавати безплатні послуги військовим в обмін на бронювання.

«Якщо СТО не може сплатити 20 тисяч гривень за бронювання працівника, але має попит серед військових, вони можуть укласти контракт з бригадою на безплатні послуги в межах 80 тис. грн на місяць. За це СТО отримає право броні чотирьох працівників», – пояснив депутат.

Наразі нардепи працюють над тим, щоб інтегрувати цю концепцію в закон про економічне бронювання, аби забезпечити максимальну ефективність використання економічних ресурсів на користь війська.

 

Завантажити ще...