У Верховну Раду внесено пропозицію щодо збільшення фонду оплати праці помічників-консультантів народних депутатів з 88 тисяч до 132 тисяч гривень на місяць.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Ініціативу висунула голова Комітету ВР з питань соціальної політики Галина Третьякова. У пояснювальній записці до проєкту постанови зазначено, що народний депутат може мати до 31 помічника-консультанта. Однак, на 2024 рік фонд оплати праці для всіх помічників-консультантів, які працюють за строковим трудовим договором, становить лише 88,4 тисячі гривень на місяць.

«Це призводить до втрати стійкості системи супроводу законотворчого процесу та ускладнює утримання фахового персоналу народними депутатами України», – йдеться у документі.

Пропонується з 1 липня 2024 року встановити місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України в розмірі 43,8 прожиткових мінімумів (замість 29,2), встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2024 року.

Водночас, повідомляють, що реалізація цього проєкту не потребуватиме додаткових фінансових і матеріальних витрат з державного бюджету України.

Завантажити ще...