На ранок 24 червня в деокупованих селах Луганщини залишаються ще 48 мешканців, які відмовляються від евакуації.

Про складнощі в евакуації цивільного населення прифронтових сіл Луганщини розповів голова Луганської ОВА Атрем Лисогор в етері Українського медіацентру.

Пан Лисогор зазначив, що з минулого тижня погодилось на виїзд з небезпечних районів лише 4 людини – після трагедії, що сталася в Невському, де під обстрілами загинула жінка.

Він зазначив, що ситуація там є вкрай складною – ворог постійно обстрілює деокуповані населені пункти Луганщини з артилерії та авіації, через їх близькість до лінії фронту.

«Залишається проблема з тим, що в цих районах ще є люди. Ми щоденно спілкуємося з ними… Однак деякі з них не готові поки що виїхати. Після останніх обстрілів, коли минулого тижня загинула жінка, четверо людей погодилися на евакуацію. Загиблу евакуювали, провели поховання, а її матір також виїхала. Її наразі розмістили в одному з наших закладів, де їй надають необхідний догляд», – розповів він.

Також ворог обстрілює правоохоронців, які приїжджають у звільнені села для доставки необхідних речей місцевим жителям, та завдає ударів по логістичних шляхах, намагаючись з’ясувати місця пересування Збройних сил України.

За словами Лисогора, станом на ранок 24 червня у деокупованих селах Луганщини залишається 48 людей. Тим, хто виїжджає для отримання медичної допомоги чи пенсій, пропонують залишитися в більш безпечних регіонах.

 

Завантажити ще...