Депутат берлінського парламенту від опозиційного Християнсько-демократичного союзу, уродженка України Лілія Усик запропонувала продати нерухомість Росії в Берліні і спрямувати виручені кошти на допомогу Україні. Про це повідомляє «Фарватер.Схід» із посиланням на видання Bild.

Регіональне відділення опозиційної партії Християнсько-демократичного союзу (ХДС) по землі Берлін виступило за продаж нерухомого майна Росії в Берліні для подальшого передання виручених коштів на допомогу Україні.

Партія також закликала вилучити будинки, які не перебувають у користуванні, у берлінському районі Карлсхорст біля набережної річки Шпреє, де розташовувалася військова частина групи радянських військ у Німеччині. Серед авторів ініціативи виступає Лілія Усик, яка є уродженкою України.

Коли росіяни покинули Східний Берлін у 1994 році, вони залишили понад 100 квартир і будинків, які поступово занепадають і обгороджуються. Сьогодні це путінські будинки-примари в столиці Німеччини. Саме про ці будинки і йдеться в заяві.

Лілія Усик запропонувала продати будинки, а отримані кошти передати Києву. Вона також закликала Брюссель внести ясність у це питання.

 

Завантажити ще...