Лисичанськ перебуває під окупацією з 2022-го року і досі залишається без належного забезпечення базовими комунальними послугами у віддалених районах міста. Зокрема, газопостачання частково відновили лише для окремих абонентів, після чого мешканців фактично залишили без підтримки на два роки.

Як повідомляє очільник Луганської ОВА Артем Лисогор, йдеться про мешканців багатоповерхівок, розташованих поряд з колишнім заводом ГТВ.

Вони вже радіють підвозу технічної води, бо питну більшості доставляли востаннє ще влітку. Систему централізованого водопостачання, як і опалення, не полагоджено, – йдеться у дописі.

Крім цього, відсутній і телефонний зв’язок. Аби викликати «швидку», необхідно долати від 7 до 10 кілометрів (декому пішки).

Нагадаємо, цивільне населення на ТОТ України продовжує жити в складних умовах. Люди стикаються з проблемами підготовки до зими, зокрема відсутністю опалення. Жителі міст, таких як Сіверськодонецьк, змушені встановлювати буржуйки та використовувати електрообігрівачі.

До того ж люди зіштовхуються з проблемами в роботі громадського транспорту. Очікування автобуса складає 40-50 хвилин у години пік. Єдиний варіант доїхати додому після роботи це таксі, яке не кожному по кишені. У свою чергу місцева окупаційна адміністрація заявила про ймовірне підняття цін на проїзд, щоб покращити якість перевезень.

 

Завантажити ще...