Луганська обласна військова адміністрація (ЛОВА) не проводила службового розслідування щодо купівлі Лисичанською міською військовою адміністрацією (МВА) приміщення дитячого табору «Дружба» в Кіровоградській області, яке було рекомендоване Тимчасовою спеціальною комісією з питань захисту внутрішньо переміщених осіб.

Про це йдеться у опублікованому ТСК рішенні щодо діяльності ЛОВА та міських військових адміністрацій Луганщини .

Тимчасова спеціальна комісія з питань захисту внутрішньо переміщених осіб розглянула це питання 10 квітня 2024 року, після отримання інформації про можливі зловживання. Комісія запропонувала начальнику ЛОВА провести розслідування щодо витрат бюджетних коштів на купівлю, реконструкцію та модернізацію табору «Дружба», а також створення КП «Східна НОВА». Також було рекомендовано звільнити начальника Лисичанської МВА за наявності підстав.

Однак ЛОВА не провела відповідного розслідування і заявила, що не бачить законодавчих підстав для звільнення начальника Лисичанської МВА В. Шибіки.

Також тимчасова спеціальна комісія рекомендувала Прем’єр-міністру України звернути увагу на неналежне виконання ЛОВА пункту рішення комісії від 10 квітня 2024 року.

Згідно Рішення Комісії від 10.04.2024 року «Щодо ситуації, яка склалася навколо купівлі Лисичанською міською військовою адміністрацією приміщення дитячого табору «Дружба» для розміщення внутрішньо переміщених осіб» Лисичанська МВА придбала табір «Дружба» за 34,5 млн грн, а загальні витрати на цю будівлю склали близько 50 млн грн.

«Загальна сума витрачених коштів Лисичанською міською військовою адміністрацією, вже сягає близько 50 млн грн. Ці кошти можна було витратити на купівлю понад 80 квартир у місті Олександрія та протягом вже цілого року розмістити близько 250 внутрішніх переселенців. Водночас, кількість ВПО, що проживають у вказаному об’єкті – 30 осіб є неспівмірною витраченим коштам», – говориться в рішенні.

Раніше ми писали, що ТСК визнала роботу Луганської ОВА щодо допомоги переселенцям недостатньою.

 

Завантажити ще...