Тимчасова спеціальна комісія з питань захисту внутрішньо переміщених осіб визнала роботу Луганської обласної військової адміністрації щодо допомоги переселенцям недостатньою.

Такого висновку дійшли у ТСК, рішення комісії щодо діяльності ЛОВА та міських військових адміністрацій Луганщини опублікували ТСК у Telegram.

Комісія зазначила, що виконання у 2023 році Обласної комплексної цільової програми підтримки ВПО на період до 2025 року становило лише 25% від запланованого, а фінансування заходів, спрямованих на підтримку ВПО у 2023 році з місцевих бюджетів області становило 89,1 млн грн або 4,1%.

Таким чином, при майже повній тимчасовій окупації області та внутрішньому переміщенні майже усього населення Луганської області, бюджетні видатки на підтримку ВПО не є основним пріоритетом.

Комісія пропонує Луганській ОВА збільшити видатки обласного бюджету та бюджетів територіальних громад на потреби ВПО, особливо щодо забезпечення житлом. Також запропоновано провести державний фінансовий аудит бюджету Луганської області та бюджетів Лисичанської, Сєверодонецької, Попаснянської, Рубіжанської та Старобільської громад за період з 1 січня 2022 року по 31 травня 2024 року.

 

Завантажити ще...