Трьом мешканкам Луганщини, які звинувачуються в організації та проведенні «виборів президента РФ» на тимчасово окупованій території, оголошено підозру, – повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Лисичанська та Старобільська окружні прокуратури Луганської області ведуть процесуальне керівництво за цими справами згідно з частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, жінки з Попасної, Старобільська та Марківки розпочали співпрацювати з ворогом після повномасштабного вторгнення РФ. Серед підозрюваних є колишні начальниці відділу кадрів Попаснянської центральної районної лікарні, відділу ведення Державного реєстру виборців у Старобільській райдержадміністрації та вчителька.

У березні 2024 року одна з фігуранток очолила ДВК міста Первомайська ЛНР під час «виборів президента РФ». Інші дві забезпечили проведення псевдовиборів у Старобільському районі ЛНР, виступаючи як голова ТВК району та член ТВК у смт Марківка. Усі підозрювані приймали активну участь у підрахунку «голосів» та оголошенні «результатів», координували діяльність підлеглих та виражали підтримку держави-агресора.

Зараз розглядається питання щодо оголошення їх у розшук та застосування запобіжних заходів. Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Трьом мешканкам Луганщини оголошено підозру за участь у «виборах президента РФ»
Фото з сайту СБУ

 

 

Завантажити ще...