Слідчі СБУ та Луганська прокуратура скерували до суду справу «міністра фінансів лнр», який з 2014 року забезпечує фінансове живлення окупаційної влади на Луганщині. Про це повідомляють пресслужби відомств.

Як зазначають в СБУ, фігурант від початку російської агресії співпрацює з ворогом на посаді «міністра фінансів лнр».

Встановлено, що у березні 2023 року окупанти сформували «регіональний уряд» «лнр» у відповідності до російського законодавства. «Міністерство фінансів» у ньому очолив Євген Мануйлов.

Розслідуванням встановлено, що до захоплення окремих територій Луганщини чоловік займав керівні посади в Головному управлінні Державної казначейської служби України у Луганській області. А після цього залишився у тимчасово окупованому місті та почав співпрацювати з ворогом та став в угрупованні «лнр» «міністром фінансів». Після широкомасштабного вторгнення, в контексті «інтеграції» тимчасово окупованої території до РФ, Мануйлова було «перепризначено» на цю ж посаду. Наразі він продовжує виконувати «міністерські» функції.

Колаборант підтримує постійні контакти з представниками вищих органів влади РФ. За його безпосередньої участі на окупованій території Луганщини було проведено «націоналізацію» всіх банківських установ, впроваджено «рубльову зону» та організовано механізми сталого фінансування країною-агресором незаконних органів влади.

Обвинувальний акт за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність) скеровано до суду. «Високопосадовця» оголошено у розшук. Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення та конфіскацію майна.

Розслідування проводило ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

 

Так званого «міністра фінансів лнр» судитимуть за колаборацію з ворогом
Фото СБУ

 

 

Завантажити ще...