Станом на 22:00 10 червня на лінії фронту відбулося 81 бойове зіткнення. Ситуація залишається напруженою, проте – контрольованою.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

На Куп’янському напрямку противник намагався відтіснити українські підрозділи із займаних позицій в районах населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане та Берестове. Успіху не мав. Втрат позицій і територій не допущено.

На Лиманському напрямку кількість боєзіткнень зросла до 12. Російські окупанти намагалися просунутися в районах Дружелюбівки, Невського, Тернів, Торського, Григорівки та Серебрянського лісу. Всі атаки успішно відбито українськими захисниками.

На Краматорському напрямку агресор сім разів намагався атакувати підрозділи Сил оборони в районах Нового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Шість спроб російських окупантів прорвати наші рубежі успіху не мали. Ситуація напружена. 

Найгарячіша обстановка залишається на Покровському напрямку.

Загалом російські загарбники завдали по території України два ракетних удари із застосуванням п’яти ракет та 45 авіаційних ударів із застосуванням 64 КАБів, задіяли 486 дронів-камікадзе. Також ворог здійснив понад 2900 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах із застосуванням артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

Завантажити ще...