Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо колабораційної діяльності «генеральної директорки» т.зв. «ГТРК лнр», яка проводить інформаційну діяльність на підтримку агресора у співпраці з окупаційною адміністрацією.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Встановлено, що колишня директорка школи Олена Прасолова у березні 2023 року була призначена на цю посаду за російським законодавством.

Раніше вона також очолювала «офіційний друкований орган лнр» – пропагандистську газету «Республика», через яку окупаційна влада поширює російські медіанаративи та тиражує антиукраїнські фейки за «темниками» московських інформаційних технологів.

На посаді «генерального деректора» так зв. «ГСУП «Государственная телевизионая и радиовещательная компания лнр», підпорядкованого «министерству связи и массовых коммуникаций лнр», правопорушниця продовжує пропагандистську підтримку російської агресії.

Керівниця телерадіокомпанії формує її інформаційну політику, бере участь в теле- та радіоефірах, дає інтерв’ю для програм, спрямованих на дискредитацію дій української влади та Збройних сил України, підтримку кремлівської диктатури, виправдання російських воєнних злочинів.

Пропагандистський контент, виготовлений за її участю та за її керівництва, поширюється через цифрове та аналогове телебачення, радіомовлення та соцмережі.

Обвинувальні матеріали за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України щодо очільниці пропагандистського медіа скеровано до суду.

Зрадницю оголошено у розшук.

Їй загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.

Розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

 

Судитимуть головну пропагандистку Кремля на окупованій Луганщині
Фото СБУ
Завантажити ще...