Прокурори Луганської області направили до суду обвинувальні матеріали стосовно 18 громадян за статтею 111-1 Кримінального кодексу України, що стосується добровільною участі у незаконних органах влади на тимчасово окупованій території – повідомляє Пресслужба Луганської обласної прокуратури

За результатами розслідування встановлено, що серед обвинувачених є колишні посадовці, працівники медичних установ, фермерських господарств та вчителі, які влітку минулого року стали кандидатами у «депутати рад муніципальних округів «лнр» першого скликання». Вони представляли політичні партії «єдина росія» та «ліберально-демократична партія росії».

Після псевдовиборів, які відбулися на початку вересня 2023 року, один із обвинувачених став «заступником голови ради Біловодського муніципального округу «лнр». Ще двоє очолили постійні комісії різних муніципальних округів, а інші отримали посади у складі ради інших округів.

Усі фігуранти сприяли легалізації законодавства держави-агресора на окупованій території Луганської області. Наразі всі вони перебувають у розшуку. До проведення судового процесу спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Судитимуть 18 осіб, які обралися до окупаційних органів влади на ТОТ Луганщини
Фото з сайту Луганської обласної прокуратури
Судитимуть 18 осіб, які обралися до окупаційних органів влади на ТОТ Луганщини
Фото з сайту Луганської обласної прокуратури

 

 

Завантажити ще...