З 13 травня по 1 червня у місті Бровари відбулись одразу три чемпіонати України з підводного спорту, а саме: чемпіонат України з плавання в ластах серед юнаків та дівчат до 18 років, чемпіонат України з підводного орієнтування у басейні та чемпіонат України з плавання в ластах серед дорослих.

Луганщину на змаганнях представили 7 вихованців Сєвєродонецької ДЮСШ ВВС “Садко”.

Про це повідомляє Управління молоді та спорту Луганської ОВА.

Найбільшого успіху досягла майстер спорту України Маргарита Ляпка. На чемпіонаті України серед юнаків вона здобула “золото” на дистанції 200 м підводне плавання з аквалангом, “срібло” на 400 м з аквалангом та дві бронзові нагороди на дистанціях 50 м пірнання та 100 м підводне плавання. Також Маргарита успішно виступила і на чемпіонаті України з підводного орієнтування у басейні. Вона стала абсолютною чемпіонкою вигравши всі дистанції цих змагань – “М-курс” та “5 буїв”.

На цьому ж чемпіонаті з підводного орієнтування Заслужений майстер спорту України Олександр Золотов став другим на дистанції “5 буїв” та виборов бронзову нагороду на дистанції “М-курс”.

Майстер спорту України міжнародного класу Володимир Сущенко на чемпіонаті України з плавання у ластах (дорослі) виборов бронзову медаль на дистанції 200 м плавання в біластах.

Інші спортсмени Луганщини, хоч і залишилися цього разу без медалей, також показали хороші результати:

Майстер спорту України Дмитро Серебряков двічі став четвертим на чемпіонаті України з підводного орієнтування та посів четверте місце на дистанції 1500 м плавання у ластах та п’яте на 400 м плавання у біластах.

Кандидат у майстри спорту України Гліб Корнілов став п’ятим на дистанціях “5 буїв” та “М-курс” на чемпіонаті з підводного орієнтування і посів четверте місце на дистанції 50 м плавання в ластах та п’ятим на 50 м пірнання на юнацькому чемпіонаті України з плавання в ластах.

За підсумками цих чемпіонатів було сформовано національну збірну команду України, до складу якої увійшли і спортсмени-підводники з Луганщини.

Так, Маргарита Ляпка виступатиме на чемпіонаті Європи серед юнаків, який відбудеться наприкінці червня у Клайпеді (Литва), а Олександр Золотов, Дмитро Серебряков та також Маргарита Ляпка візьмуть участь у чемпіонаті Європи з підводного орієнтування, який відбудеться у Берліні (Німеччина) на початку вересня.

Підготували спортсменів тренера ДЮСШ ВВС “Садко” – Золотов О.Ю., Ковальчук О.Ф., Полчанова Т.А. та Ковальчук О.В.

Завантажити ще...