Ввечері 19 липня кілер здійснив замах на колишню народну депутатку, професорку та мовознавицю Ірину Фаріон. Інцидент стався у Львові на вулиці Масарика, біля будинку, де вона мешкала. Про це написали низка львівських Telegram-каналів, а потім і ЗМІ.

Виходячи з інформації у тих же Telegram-каналах, свідки події повідомили, що вбивця здійснив один постріл і швидко втік з місця події. Внаслідок замаху Фаріон отримала вогнепальне поранення голови.

Жінку швидко шпиталізували до місцевої лікарні, де протягом кількох годин медики намагалися врятувати її життя, але виявилися безсилими. О 23:20 Ірина Фаріон померла. Першими цю новину офіційно сповістили мер Львова Андрій Садовий, а також голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Станом на ніч з 19 на 20 липня поліція розглядала кілька версій причин вбивства Ірини Фаріон. Основні: її громадська та політична діяльність, а також особиста неприязнь до неї. Це озвучив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час нічного брифінгу. Після інформації про замах він терміново вирушив у Львів.

«Ми перевіряємо всю інформацію, працюємо зі свідками, звертаємось до всіх, хто може надати слідству додаткову інформацію. Хочу подякувати людям, які цю інформацію вже надали», — зазначив Ігор Клименко.

Він також назвав основні версії, які розглядають: особиста неприязнь, громадсько-політична діяльність пані Фаріон. Також не виключають, що вбивство мало замовний характер.

За словами Клименка, слідство дізналось і про те, що підозрюваний кілька днів перебував біля будинку Ірини Фаріон. Проте станом на ранок вбивцю Ірини Фаріон так і не затримали.

«Про цього чоловіка наразі нічого не відомо. Ми намагаємось встановити, що це за люди були, чи людина. Дійсно, ми можемо підтвердити, що кілька днів ця людина знаходилась в цьому одязі, який ви бачили у ЗМІ. Ця людина дійсно знаходилась біля будинку Ірини Фаріон у визначений час», – сказав Клименко.

Також він зазначив, що у дворі знайдено гільзу, наразі тривають експертизи.

Депутат Львівської міської ради Зінкевич повідомив, що під час замаху на Ірину Фаріон більшість камер відеоспостереження не працювали, бо не було світла.

 

Завантажити ще...