За процесуального керівництва Сєвєродонецької та Старобільської окружних прокуратур повідомили про підозру двом громадянам. Та ще одному на підставі нововиявлених фактів про нову підозру. Усім інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, мешканці Брянки, Кремінної та Марківки пішли на співпрацю з окупаційною владою.

Серед підозрюваних ‒ «в.о голови адміністрації м. Сєвєродонецька лнр», колишні головний спеціаліст сектору по роботі зі страхувальниками Кремінського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування України у Луганській області та викладачка хореографії Марківської школи мистецтв.

Вони взяли безпосередню участь у незаконних «виборах», що проходили на початку вересня 2023 року на території псевдореспубліки.

За їх результатами так званий «мер Сєвєродонецька» був обраний «головою муніципального утворення міський округ м. Сєвєродонецьк лнр».

Освітянка, яка влітку 2023 року зареєструвалась кандидаткою в «депутати» від ворожої політичної партії «єдина росія», стала «головою ради Марківського муніципального округу першого скликання лнр».

Працівницю соцстраху окупанти призначили «головою ТВК Кремінського району лнр». Жінка здійснювала реєстрацію обраних «депутатів» до «ради муніципального округу лнр» та в подальшому видавала їм посвідчення.

Усі підозрювані сприяють легалізації законодавства держави-агресора на захопленій частині регіону. Беруть участь у заходах на підтримку дій рф.

Нагадаємо, що окупаційний «мер» почав співпрацювати з окупантами ще з 2014 року. До повномасштабного російського вторгнення фігурант був «головою адміністрації м. Брянки лнр». Раніше йому вже було повідомлено про підозру за вчинення ряду злочинів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення усіх осіб у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ  в Донецькій та Луганській областях.

Завантажити ще...