Національний Координаційний штаб, виконуючи доручення Президента України, оголосив про успішне звільнення з ворожого полону ще 95 українських військовослужбовців. Цей обмін, що став 54-м від початку повномасштабного вторгнення, дозволив повернути до дому 3405 людей.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Серед звільнених військовослужбовців були 49 воїнів Збройних Сил України, включаючи учасників «повітряного мосту», які відправилися на гвинтокрилі «Азовсталі» для підтримки заблокованих в Маріуполі підрозділів, а також 21 нацгвардієць, 10 військових моряків, 7 членів Сил територіальної оборони, 5 прикордонників, 2 представники Державної спеціальної служби транспорту і 1 боєць з добровольчого формування територіальної громади.

Усі звільнені цього разу – чоловіки: 88 рядових та сержантів, а також 7 офіцерів. Більшість звільнених військових потерпають від поранень і хронічних захворювань, що вимагають тривалого лікування, після того як вони перебували у ворожому полоні з 2022 року.

Серед наших хлопців, які отримали нарешті свободу, були ті, що боронили Маріуполь (з них 13 – оборонці «Азовсталі»), а також військові, які служили на донецькому, луганському, запорізькому, херсонському та харківському напрямках.

Україна висловлює вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за їхню підтримку та посередництво в організації цього обміну. Ми продовжуємо наполегливо працювати, щоб усі українці – як військовослужбовці, так і цивільні – якнайшвидше повернулися додому, а російська федерація припинила негуманне поводження та тортури над нашими поневоленими співгромадянами.

Завантажити ще...